A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінницький науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України

Практичне зайняття з майбутніми поліцейськими

Дата: 05.04.2024 13:47
Кількість переглядів: 412

02.03.2024 судові експерти Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України на базі Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони в рамках навчальної дисципліни «Основи криміналістики» провели із майбутніми поліцейськими практичне заняття.

Фахівці Вінницького НДЕКЦ МВС розповіли про стадії огляду місця події, особливості виявлення, вилучення та збереження слідів. Також майбутнім поліцейським продемонстровано особливості роботи із слідовою інформацією трасологічного та дактилоскопічного походження під час проведення оглядів місць подій.

В процесі заняття слухачі мали можливість виявляти сліди пальців рук та взуття за допомогою магнітних та немагнітних порошків та інших засобів; проводити опис вилученого сліду пальця руки, здійснювати його фіксацію; вилучати об’ємні та поверхневі сліди взуття.

Під час проведення заходу старший судовий експерт відділу вибухотехнічних досліджень Світайло Григорій розповів алгоритм дій під час виявлення підозрілих предметів, а також заходи безпеки при огляді вибухонебезпечних предметів.

Заняття виявилося захопливим та дуже пізнавальним. Дана інформація та практика є неоціненним досвідом для майбутніх правоохоронців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора