A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінницький науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України

Засіданні обласної міжвідомчої робочої групи щодо створення міжсекторального центру захисту для дітей, які постраждали та/або стали свідками насильства

Дата: 21.06.2024 16:30
Кількість переглядів: 121

Фото без опису19 червня 2024 року на базі Вінницької обласної військової адміністрації Куслій Юрій та Роль Анна прийняли участь у засіданні обласної міжвідомчої робочої групи щодо створення міжсекторального центру захисту для дітей, які постраждали та/або стали свідками насильства, кримінального правопорушення (модель Барнахус).

Під час засідання учасники розглянули проблеми, з якими центр стикається у роботі. Зокрема, ті які виникають під час проведення судово-психологічних експертиз. Представники Вінницького НДЕКЦ МВС виступили з конструктивною пропозицією щодо врегулювання та вирішення даних проблемних питань, а саме запропонували, що на етапі допиту дитини на базі «Барнахус» залучати експертів-психологів Вінницького НДЕКЦ МВС для безпосередньої роботи з дитиною для подальшого складання висновку експерта, мінімізуючи таким чином вторинну травматизацію. 

Також хочемо додати, що окрім злочинів проти дітей, які стали жертовним сексуального насильства, експерти-психологи починаючи з
24 лютого 2022 року проводили судово-психологічні експертизи щодо дітей, які постраждали внаслідок військової агресії російської федерації проти України. Так складено чотири висновки судової експертизи, щодо наявної психологічної травми у дітей, потерпілих від ракетного обстрілу у Вінниці. Дані будуть використані в розслідуваннях воєнних злочинів Росії проти України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора