A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінницький науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України

Форум на тему: Захист прав людини в умовах воєнного стану у Вінницькій області: виклики та перспективи

Дата: 19.06.2024 16:25
Кількість переглядів: 125

Фото без опису17 червня Регіональним представництвом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Вінницькій області проведено Форум, в рамках якого відбулося представлення щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання прав і свобод людини і громадянина в Україні у 2023 році. У форумі взяли участь понад 90 представників органів державної влади, місцевого самоврядування, установ і організацій, представники міжнародних та громадських організацій. Вінницький НДЕКЦ МВС представляли заступник директора Вінницького НДЕКЦ МВС Юрій Куслій та завідувач сектору юридичного забезпечення Олексій Солоний.

У доповіді зазначалось про загальне бачення держави в сфері проблемних питань, пов'язаних із порушенням прав людини та зусиль, спрямованих на їхній захист, а також представлено статистику звернень із кожного регіону України, що надходили до Офісу Омбудсмана України. Форум також відзначився панельними дискусіями щодо взаємодії з регіональним представництвом Уповноваженого у Вінницькій області та станом дотримання прав людини територіальними громадами.

Водночас, на одній із панельних дискусій, присвяченій проблемним питанням щодо комунікації з родичами зниклих безвісти, виступив Юрій Куслій, закцентувавши увагу на алгоритмах проведення молекулярно-генетичної експертизи, та ідентифікації в цілому.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора